equilibri

Noticies/Premsa

07/04/2014

Com cada any, i seguint el nostre compromís de transparència, acabem de publicar la Memòria d'activitats i resultats de l'exercici 2013.

Durant el 2013, la Fundació Equilibri ha continuat apostant pels projectes tecnològics i de cooperació a Bolívia i Etiòpia. Igualment, hem iniciat dos nous reptes que aporten sinèrgies positives dins i fora de l'entitat: Wapsi.org i Equanomia Aquestes noves apostes del 2013 poc a poc van donant els seus fruits i, pel valor que estan generant, seràn un dels pilars importants per fer front a aquests moments incerts de crisi econòmica. 

 

 

Podeu descarregar-vos la memòria 2013 aquí.

 

La Fundació Equilibri és una organització sense ànim de lucre, constituïda l’any 2002, que finança projectes socials i de formació universitària als països de renda més baixa. Per finançar els programes i aconseguir que siguin auto sostenibles, ofereix serveis informàtics principalment a les entitats sense ànim de lucre. La seva missió és invertir en la formació universitària i les competències dels joves sense recursos, procedents de les zones rurals dels països més vulnerables, per tal de desenvolupar tot el seu potencial, facilitar la seva incorporació al mercat laboral i generar canvis sostenibles.
31/03/2014
En la seu de la Fundació Equilibri s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Fundació Equilibri, el grup de franquícies Inform@ i la plataforma Equanomia per donar feina en forma d’autoocupació a unes 70 persones.
 
L’acte de signatura ha comptat amb la presència de Francesc Folguera per part de la Fundació Equilibri, de Joan Murcia en nom del grup Inform@ i de Jordi Torras per part d’Equanomia.
 
Amb la signatura d’aquest conveni, s’espera donar feina en forma d’autoocupació a unes 70 persones que es trobin en procés de transició professional, aturats de llarga durada, majors de 40 anys, amb discapacitats físiques i/o amb carregues familiars que fan difícil la seva integració al món laboral. S’espera cobrir l’objectiu en un termini d’entre 24 i 36 mesos i faran feines d’editor dels diaris Inform@ arreu del territori de parla catalana.
 
La plataforma Equanomia canalitzarà l’obtenció de microcrèdits i s’encarregarà de la selecció de les persones i del suport que puguin necessitar a nivell empresarial. Aquest conveni forma part d’un programa d’autonegocis impulsat per Equanomia per a fomentar l’autoocupació.
17/12/2013

La teva decisió de compra és més important del que tu creus. Cada compra que facis a la teva botiga online habitual a través de Wapsi.org es convertirà en una aportació per l'ONG que tu decideixis. Sense cap cost addicional per a tu!

Procesos_compra.jpg

Wapsi.org, la recent iniciativa de la Fundació Equilibri, et proposa que en aquestes dates nadalenques omplis de valor social les teves compres online.

El mecanisme és molt senzill. Tries una botiga entre les 200 que s'anuncien al portal, decideixes a quina ONG destinar un percentatge d'aquesta compra i, quan finalitzes el procés, automàticament la botiga fa aquesta aportació per tu, sense que paguis més per fer-ho.

Entre les botigues hi ha molta varietat. Pots trobar des de botigues per a mascotes, llibres, roba, o productes tecnològics fins a portals de viatge, restaurants, oci i de descompte.

La proposta de Wapsi.org no és que consumeixis més, simplement aposta per generar valor social a través d'una pràctica -cada dia més habitual- com és la compra online. Si igualment vas a consumir, et proposa que ho facis solidàriament. Es tracta d'un simple gest solidari que, a través del seu web, genera petites aportacions per a les ONGs col·laboradores.

Totes les ONGs que participen en Wapsi.org són associacions declarades d'utilitat pública o fundacions no lucratives com AccioNatura, ADA, ADAMA, Afanoc - nens amb càncer, AFA Parla, AMICA, Amics de la Gent Gran, Assamblea de la cooperació per la Pau, Aspace - Associació de la paràlisi cerebral, DOWN Galicia, Federación Pinardi, Femarec, Fenexy, Fundació AROA, Fundació Equilibri, Fundació Llars Compartides, Fundació Mona, Fundación Dasyc, Fundació Germina, Fundació HOMAC, Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás, Medicus Mundi Andalucía, Medicus Mundi Madrid, Pallapupas, Payasos sense Fronteres, Sonrisas de Bombay, Step by Step o Stop-Sida.

En plena crisi, quan el sector públic i privat ha retallat les ajudes a les ONGs, Wapsi.org col·labora per obtenir ingressos a través del consum solidari. Ens ajudes a millorar el Nadal de moltes persones a partir de la teva compra solidària?

29/04/2013

El programa de formació universitària a donat un gir important amb les devolucions de microcrèdits per part dels exbeneficiaris del programa. Ells són conscients de la gran necessitat de recursos per fer front a als programes de cooperació que està duent a terme la Fundació. Ells han sigut part del projecte i beneficiaris del programes de formació. En el seu moment van rebre el microcrédit per estudiar la seva carrera universitària i ara ja són professionals incorporats al mercat laboral.
Ja son uns quants estudiants que han tornat tot el seu microcrèdit perquè d’altres joves amb problemes econòmics que volen cursar estudis universitaris, ho puguin fer. Un altre part important d’ exbeneficiaris està retornant el crèdit en la mida de les seves possibilitats, i en funció del pla de pagaments personalitat acordat.
És un gran avenç per Equilibri, ja que gràcies a la responsabilitat d’aquests nous professionals bolivians, que en el seu moment van ser estudiants del programa de formació, ara podem fer més sostenible el projecte i donar l’oportunitat a d’altes joves sense recursos.

29/04/2013

Ja s’ha inaugurat el nou curs universitari a Bolívia i els nostres menjadors es posen en marxa amb un èxit total! Poc a poc anem assolint el nostre objectiu: servir més de 150 àpats diaris al menjador de Sucre i 130 al menjador de Potosí.
Els estudiants estan molt contents amb la qualitat del menú i el servei de menjador, les enquestes mostren aquests resultats.
Les nostres responsables Rhina Rodríguez (Potosí), Margarita Serrano (Sucre) i la resta de l’equip ho fan possible. Tots estan fent una gran feina tant a nivell organitzatiu com a nivell nutricional.
És important que els estudiants no descuidin la seva alimentació, és fonamental pel seu rendiment acadèmic. Aquest és l’objectiu dels nostres menjadors. Per això oferim menús equilibrats a un preu molt ajustat i assequible pels estudiants universitaris. I si algú no pot pagar, també pot intercanviar hores de feina al menjador per menús diaris!!

09/01/2012

A partir d’aquest mes de gener la Fundació Equilibri oferirà el servei d’assessorament i gestió en xarxes socials tant a empreses com a entitats sense ànim de lucre.

El nou servei inclourà el disseny de plans de comunicació 2.0 per tal de conèixer les millors eines per cada organització, així com l’activació, gestió i seguiment de xarxes socials.

Igualment es realitzarà la monitorització de continguts a les xarxes socials, la formació en community management, la gestió de blogs corporatius i el disseny d’estratègies 2.0.

La posada en marxa d’aquest nou servei, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la consultora en social media BeWave, respon al creixent interès de les organitzacions per estar presents a l’àmbit online.

Les entitats interessades en el nou servei podran escriure al mail equilibri@fundacioequilibri.org o trucar al 93 342 60 46.

22/11/2011

Des del passat mes de setembre la Fundació Equilibri és proveïdora de serveis informàtics de l’editorial MediaResponsable, empresa editora de la revista Corresponsables i un dels referents a Espanya en matèria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

En concret, la Fundació Equilibri durà a terme un projecte d’auditoria interna de la infraestructura informàtica i desenvoluparà propostes de millora per actualitzar i optimitzar els seus serveis.

“MediaResponsable s'ha distingit des del seu naixement per aplicar-se a ella mateixa, en la seva gestió interna, els principis de la Responsabilitat Social Empresarial. És per això que en la nostra selecció de proveïdors tenim en compte els criteris socials i mediambientals, a més dels de qualitat”, ha assenyalat Xema Gil, adjunt a la direcció de MediaResponsable, que ha agregat:

“El fet que siguin una Fundació i que amb aquesta prestació de serveis professionals fomentin l’accés a la formació universitària a alumnes del Tercer Món ens ha semblat una fantàstica idea per poder donar doble valor o sentit a la nostra inversió en millora tecnològica”.

El servei s’ha contractat arrel de la col·laboració entre la nostra entitat i la Coordinadora Catalana de Fundacions, que va permetre a MediaResponsable conèixer els serveis de la Fundació Equilibri i la seva aposta per fomentar l’educació a Bolívia i Etiòpia.

MediaResponsable va néixer l’any 2005 fruit de la iniciativa del periodista Marcos González amb l’objectiu d’informar sobre aquells temes que puguin interessar al món empresarial en relació amb la societat, i aplicar la RSE a la seva pròpia organització.

Des del seu naixement ha impulsat la revista Corresponsables, les Jornades que duen el mateix nom i ha desenvolupat més de 50 projectes. La seva labor ha estat premiada amb diversos  reconeixements com ara el Premi de la Premsa del CSR MarketPlace 2010 o el Premi a la Iniciativa Empresarial amb més responsabilitat Social 2009, entregat per la Diputació de Barcelona.

17/11/2011

La xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya (Xarxanet.org) disposa d’un nou portal, desenvolupat pels nostres tècnics. La nova imatge d’aquest web consisteix en un disseny més actual, accessible i de fàcil navegació, que permet als usuaris trobar la informació que volen de forma més intuïtiva.

Aquest és el tercer canvi que es realitza al web de Xarxanet des que es va posar en marxa el 2003 impulsat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

El primer canvi va ser el 2008, quan es va modificar el disseny gràfic i l’orientació del site, amb la finalitat de millorar l’accessibilitat, la usabilitat i l’estructuració de la informació. El segon fou el 2009, en canviar-se la plataforma i el disseny, per tal d’orientar el web cap a les eines 2.0.

Si bé està finançat per la Generalitat, Xarxanet és un portal gestionat per entitats referents del sector de l’associacionisme i el voluntariat, com ara la Fundació Catalana de l’Esplai, Ravalnet o la Fundació Pere Tarrés. A través del portal, es busca enfortir les entitats sense ànim de lucre catalanes i millorar la tasca dels voluntaris.

La col·laboració entre Xarxanet i la Fundació Equilibri va iniciar l’any 2009. Des de llavors la nostra entitat s’encarrega de mantenir, actualitzar i millorar la seva plataforma tecnològica.

Aquest projecte demostra la confiança del govern català en la Fundació Equilibri, que gestiona altres webs de l’administració pública, com ara el portal Xecat, dedicat a la gestió i coordinació dels diferents equipaments cívics de Catalunya.

També l’Ajuntament de Barcelona ha confiat en nosaltres per a desenvolupar webs com ara “Menjo de Mercat”, un portal per a l’Institut Municipal de Mercats.